FoRuMTr
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FoRuMTr

..::FoRuMTr::.. | Bilgisayar ve Internet Dünyasında Git Gide Büyüyen Bir Oluşum...
 
KapıAnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ÇOK AMAÇLI BULAŞANLAR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Google

Google


Mesaj Sayısı : 30
Yaş : 38
Kayıt tarihi : 09/09/08

ÇOK AMAÇLI BULAŞANLAR Empty
MesajKonu: ÇOK AMAÇLI BULAŞANLAR   ÇOK AMAÇLI BULAŞANLAR EmptyPerş. Eyl. 11, 2008 5:06 pm

Multipurpose Infectors

pratikte gerçektirler ve şimdiye kadar tartışılmış olan üç virüs tipinin de en güçlü özelliklerini birleştirmek için tasarlanmışlardır.

Çok Amaçlı Bulaşanlar temel olarak boot sektörünü, komut işlemcisini veya her ikisini de enfekte ederler. Oradan, gerçekte genel amaçlı bulaşanlar olan virüs parazitlerin yayarlar. İki veya daha fazla bulaşıcı tekniğe sahip olan Çok Amaçlı Bulaşanlar, daha uzun yaşamayı başarırlar ve kendilerini yeniden üretme konusunda, tek boyutlu bulaşıcı özelliğe sahip virüslerden daha ustadırlar.


BELLEKTE KALICI BULAŞANLAR - MBR - TSR VİRUS’LERİ


Memory Resident Infectors

Boot sektörü ve komut işlemcisi bulaşanları Bellekte Kalıcı Bulaşanlar (Memory Resident Infectors-MBR-I) olarak tanımlanabilirler, çünkü her iki virüs tipi de bellekte yüklü kalır ve uygun koşullarda bilgisayarın belleğinde aktif hale gelirler. TSR (Terminate-and-Stay Resident, Yok et ve yerleş) onlar yükleme sırasında belleğe yerleşir ve bütün oturum boyunca aktif kalırlar.

Bilgisayar virüslerinin çoğunluğunun çalıştırılabilir dosyalardan denetimi ele geçirmek için kullandıkları beş popüler yöntem vardır:

Ekleme (Appending)

Araya sokma (Insertion)

Yeniden yönlendirme (Redirection)

Yer değiştirme (Replacement)

Virüs kabuğu (The viral shell)

Ekleme (Appending)

Çalıştırılabilir program dosyalarının sonlarına virüse ilişkin kod ekleyen virüsler ekleyerek bulaştırma yöntemini kullanırlar. Hedef çalıştırılabilir (.EXE) programlar değiştirilebilirler, böylece bu programlar çalıştırıldığı zaman, programın denetimi program sonuna eklenen virüs kodlarına geçer.

Enfeksiyondan önce program
PROGRAM.EXE Dosya Uzunluğu= 10240 kb

Enfeksiyondan sonra program

PROGRAM.EXE+VİRÜS KODU
Dosya Uzunluğu=10240 kb + 55 kb virüs kodunun uzunluğu

Araya Sokma (Insertion)

Kendi yazılım kodlarını, doğrudan doğruya kullanılmamış olan kodların ve çalıştırılabilir programların veri bölümlerinin arasına yerleştiren bilgisayar virüsleri, hedefledikleri dosyaları denetlemek için araya sokma yöntemini kullanırlar. Bir önceki yöntemde olduğu gibi, araya sokma yöntemini kullanan virüsler de hedef dosyalarda bazı değişikliklere neden olurlar. Yöntemlerdeki farklılık, virüs kodunun sona eklenmesi yerine, hedeflenen çalıştırılabilir dosyanın içerisine yerleştirilmesidir.
Araya Sokma Yöntemini Kullanan Bir Virüs
Enfeksiyondan önce program

PROGRAM.EXE
Dosya Uzunluğu=10240 bayt

Enfeksiyondan sonra program
PROG(VİRÜS KODU)RAM.EXE
Dosya Uzunluğu=10295 bayt


Yeniden Yönlendirme (Reduction)

virüsü , disk bölümünün bozuk olarak işaretlenmiş sektörler veya gizli dosyalarda gizlenirler. Ekleme veya araya sokma yöntemlerini kullanan “usta” virüsler, çalıştırılabilir. ( .EXE ) dosyalar arasına küçük virüs işçilileri yerleştirirler. Bu virüs işçileri hedeflenen program çalıştırıldığında ustalarına çağrılar (çalıştırma istekleri) yayınlayarak program akışını yeniden yönlendirirler. Usta (belki daha çok virüs işçisi yayarak) işçilerini yönetir ve daha sonra denetimi gerçek programa bırakırlar.Virüs işçileri teoride birkaç düzine bayt küçüklüğünde veya bu uzunluktan daha kısa olduklarından, sınırlı sayıdaki kullanılmayan program alanları içerisine gizlenmeleri çok kolaydır.

Yer Değiştirme (Replacement)

Şimdiye kadar virüs yazılımcıları tarafından kullanılan en ağır ve en hasas bulaştırma yöntemi, hedeflenen ( COM.EXE ) dosyaların yer değiştirilmesidir. Yer değiştirme yöntemini kullanan virüsler gerçekte çalıştırılabilir dosyaları enfekte etmez,yada dosya boyutunda bir oynama yapmaz daha ziyade yerleştikleri sistemi enfekte ederler. bu anlamda hedef, dosyaların üzerine yazılır. Öncelikli olarak ANA VİRUS sisteme YEM atar ve kendini birkaç dosyaya kopyasını bulaştırır ancak bu bulaştırma işlemi kesinlikle asıl kendisi değildir amaç burada gezici askerler yaratmaktır pasifize viruslerin görevi sistemi sürekli denetleyerek asıl virus için bir tehlike olup olmadığını kontol etmektir herhangi bir anti virus tehlikesinde gezici virusler verilen emri direk asıl ana viruse rapor halinde sunarlar ana virus ise kendini bulaştığı dosyadan silerek YER DEĞİŞTİRİR ve bu sürekli rutin halde devam eder taki verilen görevini yerine getirene kadar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇOK AMAÇLI BULAŞANLAR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FoRuMTr :: Bilgisayar Ve İnternet :: İnternet-
Buraya geçin: